Een showcase voor de mogelijkheden van de stad van de toekomst, en een plek om presentaties te geven én te krijgen. De Drijfveer is nu al het meest fantastische gebouw van de hele Floriade van 2022.

Nu nog in de op het water van een jachthaven, over een tijdje aan de andere kant van het eiland Utopia: de vetste vergaderruimte ooit. De Drijfveer is de meest inspirerende binnenruimte in Nederland die je je kunt bedenken, al is het maar omdat je nauwelijks het gevoel hebt dat je binnenzit. Terwijl je uitkijkt over het water en je een blad plukt van de planten in het kasraam voor in je thee, herinnert een zonnestraal je aan de zonnepanelen op het dak. De stad van de toekomst komt steeds dichterbij – en wordt groener dan ooit.

De Drijfveer is dé ruimte voor inspirerende ontmoetingen, gebouwd van plantaardige materialen. Doe mee en kom langs voor een vergadering of voor een rondleiding.De Drijfveer heeft als doel mensen vraagtekens te laten zetten bij hun relatie met de natuur. Initiatienemer Koen Kaljee (24) studeerde Architectuur in Delft. Daar ontwikkelde hij een visie op gebouwen waarin mens en natuur elkaar positief versterken. In de Drijfveer wordt dit werkelijkheid, en breekt daarmee met alle bouwconventies.

URBAN GREENERS De Drijfveer is de uitvalsbasis van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022 in Almere. De Floriade 2022 bouwt de komende zeven jaar aan een zelfvoorzienende stadswijk met als thema Growing Green Cities. Urban Greeners steunt jonge ondernemers bij het opzetten van projecten die meebouwen aan deze stadswijk. Tijdens deze zeven jaar is de Drijfveer dé ruimte voor inspiratie, vergaderingen en rondleidingen.

Drijfveer op One Planet Crowd
Lees verder over De Drijfveer en Urban Greeners